bevegelse_kromihelse Kromi-bevegelseslaboratorium

For deg som vet når du får vondt eller ikke har lyst til å få vondt.

SÅ DU HAR FÅTT VONDT?

Får du vondt i ryggen når du bøyer deg fremover for å plukke opp noe fra gulvet, vondt i helen når du går, eller kanskje du ikke klarer å løfte armen over hodet? Da er Kromi Bevegelse noe for deg! Kromi Bevegelse spesialiserer seg nemlig på å analysere den/de bevegelsene som skaper problemer for deg.  Vår eminente badmintonspiller KROMI-terapeut Thomas fikk selv sitt badmintonslag vesentlig bedret etter en bevegelsesanalyse.

SÅ DU HAR IKKE LYST TIL Å FÅ VONDT?

Alle ønsker å forebygge, men er det så nødvendig når jeg ikke har vondt? Ja, vi mener faktisk at det er lurt å forebygge.  I laboratoriet finner vi helt konkrete funn som kan bedres og når du ser resultatene er det logisk.  I idretten er de forebyggende og de prestasjons forbedrene tiltakene ofte de samme.  Vi jobber blant de yngre utøverene slik at tiltak blir gjort tidlig.  Vi har spesiell fokus på håndballjentene.  Seniorene er selvfølgelig også velkomne. I arbeidslivet kan spesifikke og utsatte arbeidsrutiner vurderes i arbeidsmiljøet.

SÅ DU HAR LYST TIL Å BLI BEDRE?

Vi gjør detaljerte og konkrete vurderinger av kroppens ledd, muskler og bevegelse og dette kan ha stor innflytelse på prestasjon.  Ofte så vet ikke personen at det er restriksjoner selv, men merker det etter tiltak.  Vi har da tiltak på helt spesifikk muskulatur, til ren teknikktrening i forhold til funn.  De idrettsutøverene som ønsker å satse anbefales selvfølgelig dette.  Dette kan gi ekstra marginer og redusere antall treningstimer for bedring.  Dette er for mosjonisten som ønsker å klatre på Birken lista og for den personen som skulle ønske seg at det gikk litt letter på jogge turen eller i aerobic salen.

KROPPEN OG BEVEGELSE

På mange måter kan vi sammenligne hvordan kroppen vår skaper bevegelse med hvordan et orkester skaper musikk. I et orkester er flere musikanter og instrumenter involvert for å skape vakker musikk. Men det er også en «leder», nemlig dirigenten, som er helt nødvendig for styre hele orkesteret og for å skape samhandling og dermed den beste lyden. Hjernen er kroppens dirigent, og har ansvaret for samhandlingen mellom ledd og muskulatur. Men hvis det oppstår en skade eller smerte, kan signalene til og fra hjernen bli blandet og uorganisert, og samhandlingen vil bli forstyrret. Derfor trenger vi å omskolere hjernen for igjen å oppnå optimal bevegelse. Men en forutsetning for optimal bevegelse er at alle musikerne kan spille på instrumentet som de har fått utdelt. Derfor må en også sørge for at muskler og ledd har forutsetningene til å kunne utføre den jobben de har fått utdelt. En KROMI fysioterapeut/manuellterapeut kan hjelpe deg med å oppnå optimal bevegelse.

BEVEGELSESANALYSE

Ved Kromi-bevegelseslaboratorium gjør vi en bevegelsesanalyse av den bevegelsen du har plager ved, som du ønsker å forbygge plager ved eller som du ønsker å forbedre. Det kan være at du får smerter eller ubehag av bevegelsen eller kanskje du bare ikke klarer å få til bevegelsen på den måten du ønsker.  Dette kan være en liten del av et badmintonslag til hele løpesettet.

bevegelse2_kromihelseFILM AV BEVEGELSEN MED HIGH-SPEED KAMERA

Normalt tar et videokamera 28 bilder i sekundet. Vårt videokamera har mulighet til å ta video med opptil 1200 bilder i sekundet. Dette gjør at vi får frem detaljer som øyet ikke klarer å se, og som kan være viktig informasjon for deg og din bevegelse.  Når undersøkelsen omhandler hofter, knær, ankler og føtter bruker vi vår 40 meter innendørs løpebane for naturlig gange og løpesett eller tredemølle som bedre viser detaljer i for eksempel en ankel bevegelse.

OBJEKTIV MUSKEL TESTINGbevegelse3_kromihelse

Vi har et eget rom for testing av muskelstyrke, leddbevegelighet og motoriske ferdigheter. For å teste muskelstyrke har vi apparater som registrer hvor mye kraft du klarer å skape, og vi kan teste nesten alle mulige bevegelser og retninger! Tallene blir registrert av dataen som skaper grafer som kan utgjøre en viktig del av bevegelsesanalysen. Vi relaterer «svakhetene» i en muskelstyrketest og leddbevegelsestestingen med bevegelsesanalysen.  Vi bruker JTech Medical sitt «Freedom» utstyr og er antageligvis den best utstyrte klinikken for måling av muskel styrke , bevegelsesutslag og smerte.

bevegelse4_kromihelseFAGKUNNSKAP

Etter vår undersøkelser er det mange elemeter som skal settes sammen til en konklusjon og konkrete tiltak.  det er ofte slik at det er spesifikke øvelser som skal gjøres og ikke bare generelle øvelser.  Alt blir satt i sammen til en bedret funksjon.  Dette arbeidet krever analytiske ferdigheter og det har vi fått god erfaring med.  Vi har på klinikken fått en stor faglig kompetanse som ikke er begrenset til en person og som finner de beste tiltakene for deg.

TEAM ARBEIDbevegelse5_kromihelse

En av våre styrker er at vi jobber i team.  Frode Tjøstolvsen er ansvarlig for laboratoriumet, men han har tilgjengelig to andre manuellterapeuter og tre andre fysioterapeuter til å gjøre analyser og tiltak i sammen.  Dette er spesielt viktig der problemene og de beste tiltakene er utfordrende å finne.  Det kommer deg tilgode.